Powered By Blogger

Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Πρόσκληση για τις 17/Απριλίου στη Φρεγάτα ΕΛΛΗ



Φ/Γ ΕΛΛΗ (F 450)

Το Πολεμικό Ναυτικό και ο Κυβερνήτης της Φρεγάτας ΈΛΛΗ, 
Αντιπλοίαρχος Ευστάθιος Κυριακίδης μας έκαναν την πολύ τιμητική 
πρόσκληση να επισκεφτεί η ομάδα τη Φρεγάτα την Κυριακή 17/Απριλίου.
Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί μετά τον πρωινό αγώνα που έχουμε εκείνη 
την ημέρα με την ομάδα της Ένωσης Τραχώνων.

Η μεταβίβαση στο ναύσταθμο αποφασίστηκε να γίνει με πούλμαν το 
οποίο θα αναχωρήσει απο τη Θεόμητορος (κλειστό γήπεδο) στις 13:00 μμ

Το πλοίο θα βρίσκεται αγκυροβολημένο στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας
http://www.vrisko.gr/details/map/006ca3ah_gb137326g6d5gbh001h3b45?LogEntryType=ShowMap


Φ/Γ ΕΛΛΗ (F 450)

Φ/Γ ΕΛΛΗ (F 450)
Διαστάσεις: 130,5/14,6/6,2 μέτρα
Εκτόπισμα: 3.630 τόν.
Πρόωση: 2 RR Olympus 56.800 HR, 2 RR Tyne 10
Ταχύτητα: 30 κόμβοι
Πλήρωμα: 198
Οπλισμός: 2 πυροβόλα 76 χιλ. ΟΤΟ Melara, 2 συστήματα εγγύς προστασίας Phalanx, σύστημα Κ/Β Ε.Ε. Harpoon και Ε/Α Sea Sparrow. Επίσης Α/Υ τορπίλες και σύστημα ΗΝ αντίμετρων. Έχει δυνατότητα μεταφοράς 2 Ε/Κ ΑΒ 212ASW
Ναυπηγήθηκε στα ναυπηγεία Koninklijka Maatschappij de Schelde στο Vlissingen της Ολλανδίας, μαζί με τη Φ/Γ ΛΗΜΝΟΣ, μετά από παραγγελία του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού. Η παραλαβή του πλοίου έγινε στις 10 Οκτωβρίου 1981 με πρώτο κυβερνήτη τον Αντιπλοίαρχο Γρηγόρη Δεμέστιχα ΠΝ. Κατέπλευσε στην Ελλάδα στις 15 Νοεμβρίου 1981. Του ιδίου τύπου: ΛΗΜΝΟΣ, ΑΔΡΙΑΣ, ΑΙΓΑΙΟΝ, ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ, ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ, ΚΑΝΑΡΗΣ. ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ και ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ. Έλαβε μέρος στον πόλεμο του Κόλπου, εφαρμόζοντας τις αποφάσεις του ΟΗΕ εναντίον του Ιράκ (1990-91), στην περιοχή της Ερυθράς θάλασσας. Τα ΕΛΛΗ και ΛΗΜΝΟΣ έχουν ενισχυμένο Α/Α οπλισμό έναντι των λοιπών. Από τον Νοέμβριο του 2007 έως τον Ιούλιο του 2009 το πλοίο εκτέλεσε Εκσυγχρονισμό Μέσης Ζωής στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.


santorini 2

Ιστορικό
Η Φ/Γ ΕΛΛΗ F-450 είναι η πρώτη φρεγάτα τύπου STANDARD του Πολεμικού Ναυτικού. Κατασκευάστηκε στην Ολλανδία από την εταιρεία Royal Schelde. Η σύμβαση για την πώληση του πλοίου στο Πολεμικό Ναυτικό υπεγράφη στην Αθήνα το 1980 και η Ελληνική Σημαία υψώθηκε στο πλοίο την 10 Οκτωβρίου 1981 στο Vlissignen της Ολλανδίας. Η έναρξη ναυπηγήσεως έγινε το 1978 και η καθέλκυση τον Ιούλιο του 1979, σαν το πέμπτο πλοίο της σειράς τύπου STANDARD, που είχε παραγγείλει το Ολλανδικό Ναυτικό.
Το όνομα ΕΛΛΗ δόθηκε στην πρώτη φρεγάτα του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού σε ανάμνηση του τορπιλλισθέντος καταδρομικού ΕΛΛΗ την 15 Αυγούστου 1940 στο λιμάνι της Τήνου, όπου είχε σταλεί για τον εορτασμό της Παναγίας. Το εν λόγω καταδρομικό είχε ονομασθεί έτσι εις ανάμνηση της νικηφόρου ναυμαχίας του ελληνικού στόλου εναντίον του τουρκικού στην χερσόνησο της 'Ελλης. Η ΦΓ ΕΛΛΗ είναι το τρίτο διαδοχικά πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού το οποίο φέρει το όνομα ΕΛΛΗ. Το πρώτο πλοίο με το όνομα ΕΛΛΗ ήταν το πρώην κινεζικό Fei-Hung, το οποίο ναυπηγήθηκε το έτος 1912 στις ΗΠΑ και αγοράσθηκε από την Ελληνική Κυβέρνηση το 1912. Έλαβε μέρος στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και στην Μικρασιατική εκστρατεία. Βυθίστηκε στις 15 Αυγούστου 1940 από ιταλικό υποβρύχιο, σε ειρηνική περίοδο, ενώ ήταν αγκυροβολημένο έξω από το λιμάνι της Τήνου όπου είχε καταπλεύσει για τον εορτασμό της Παναγίας. Το δεύτερο ΕΛΛΗ, πρώην Ιταλικό Eugenio di Savoia, παραχωρήθηκε στην Ελλάδα τον Ιούλιο του 1950 σε αντικατάσταση του τορπιλλισθέντος ΕΛΛΗ. Το 1959 μεθόρμισε στον όρμο της Σούδας όπου χρησιμοποιήθηκε για έδρα του Ναυάρχου Αρχηγού Κρητικού Πελάγους (ΑΚΙΠ).

*Αντιπλοίαρχος Ευστάθιος Δ. Κυριακίδης
Ο Αντιπλοίαρχος Ευστάθιος Δ. Κυριακίδης ΠΝ γεννήθηκε την 27 Μαΐου του 1967 στις Σέρρες. Εισήχθη στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1986 και αποφοίτησε το 1990 ως Μάχιμος Σημαιοφόρος. Έχει προαχθεί σε:
• Ανθυποπλοίαρχο το 1993.
• Υποπλοίαρχο το 1997.
• Πλωτάρχη το 2002.
• Αντιπλοίαρχο το 2009.
        Έχει υπηρετήσει σε Αντιτορπιλικά και Φρεγάτες, ως Αξιωματικός Επιστασίας Σν, ΚΕΠΙΧ και Διευθυντής Επιχειρήσεων και Ην. Ως Σημαιοφόρος συμμετείχε στις επιχειρήσεις Desert Shield και Desert Storm (1990-1991), ενώ υπήρξε μέλος του πληρώματος παραλαβής του Αντιτορπιλικού ΚΙΜΩΝ. Διετέλεσε πρώτος Κυβερνήτης της Κανονιοφόρου ΚΡΑΤΑΙΟΣ κατά την παραλαβή της από τα Ελληνικά Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

 Ως επιτελής, υπηρέτησε στο ΓΕΕΘΑ ως μέλος του Τμήματος Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά την ενάσκηση της Προεδρίας της ΕΕ από την χώρα μας και αργότερα ως Bοηθός Διευθυντού του Επιτελικού Γραφείου Αρχηγού ΓΕΕΘΑ. Στο ΓΕΝ έχει διατελέσει Τμηματάρχης Πολιτικής και Στρατηγικής, ενώ υπηρέτησε και ως επιτελής Διακλαδικών Ασκήσεων και Συμμαχικής Πολιτικής (PLANS/J7) στο Ανώτατο Επιτελείο Συμμαχικών Δυνάμεων της Ευρώπης (SHAPE, Βέλγιο).
         Έχει εξειδικευθεί σε θέματα Συνεννόησης και Μηχανολογίας Οπλικών Συστημάτων (ΜΟΣ), έχει παρακολουθήσει όλα τα προβλεπόμενα από το βαθμό του σχολεία εξειδίκευσης/επιμόρφωσης και είναι απόφοιτος της ΣΕΑΝ, της ΑΔΙΣΠΟ και της ΣΕΘΑ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων στην Εφαρμοσμένη Φυσική με εξειδίκευση στα δίκτυα Η/Υ (Master of Science in Applied Physics, NPS, ΗΠΑ), και στην Ευρωπαϊκή Ασφάλεια (Certificate of Advanced Studies - CAS in European Security, Πανεπιστήμιο Γενεύης). Επίσης φοιτά στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Ομιλεί Αγγλικά, Γαλλικά και Ισπανικά.
Έχει τιμηθεί με:
1. Χρυσό Σταυρό του Τάγματος της Τιμής.
2. Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικος.
3. Μετάλλιο Στρατιωτικής αξίας Β’ Τάξεως.
4. Διαμνημόνευση Επιτελούς Β’ Τάξεως.
5. Μετάλλιο συμμετοχής σε Ειρηνευτικές Επιχειρήσεις
6. Ειδική διαμνημόνευση για την συμμετοχή του στην επιχείρηση Desert Storm
7. Ειδική διαμνημόνευση για την συμμετοχή του στην απελευθέρωση του Κουβέιτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιο σας θα είναι χρήσιμο για όλους